Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zac Efron

1. 12. 2007

Obrazek

Celé meno:Zachary David Alexander Efron

Dátum narodenia: 18.10.1987

Miesto narodenia: San Luis Obispo,California,USA

Znamenie: Váhy

Výška: 1.79m

Životopis:

Americký herec:Zac Efron sa narodil v San Luis,Obispo v Californii,18.oktobra 1987.Rodičia sú David Efron a Starla Baskett.Keď mu bolo 11 rokov jeho roadičia si všimli jeho schopnosti v speve a tak Zac začal brať lekcie spevu a po prvý krát si zahral v muzikále Gypsy.Dostal role v hrách:Peter Pán,The musicman,Mame,Little Shope of  Horrors.Na strednej škole si všimla jeho potenciálu učitelka Dramatických umení a kontaktovala svojho priatela filmového agenta,tak Zac začal v niekolkých seriáloch a to ho posunulo do televízie.V rokoch 2004/2005 ztvárnil Camerona Bale v seriály od WB Summerland.Za rolu vo filme Miracle Run(2004) dostal pochvalu kritikov.Dalším filmom bol Derby Stallon(2005) ktorí mal problém s distribuciou a dostal sa do kín až v roku 2006.V roku 2006 hrál aj v megahite High school musical,ktorý videlo približne 38 milionov divákov v USA.Vela ludí bolo zmetených jeho spevom v HSM.Zac Efron nemohol zaspievať vyššie tony a tak niektoré songy boli zmiešane s hlasom speváka Audrew Seeley.Druhé pokračovanie tohto filmu je naplánovane na koniec roku 2007 ale predtým sa Zac objaví v roli Linka Larkina vo velkorozpočtovom muzikály Hairspray.

Filmografia:

High School Musical 3 (2008)Troy Bolton (in talks)
Hairspray (2007)85% Link Larkin
High School Musical 2 (2007)60% Troy Bolton
High School Musical (2006)69% Troy Bolton
The Derby Stallion (2005)99% Patrick McCardle
Summerland (2004)90% Cameron Bale
Miracle Run (2004)80% Steven Morgan


 Vystupoval v

Nickelodeon Kids' Choice Awards '07 (2007)70% Sám seba

Obrazek

Obrazek

Obrazek